L'empanada est un petit chausson en pâte feuilletée, parfois en pâte à pain, farci de viande, de poisson, d'œuf, de pomme de terre ou d'autres ingrédients, selon les coutumes de chaque région.
On la retrouve dans la cuisine espagnole traditionnelle et dans plusieurs pays d'Amérique latine.
The empanada is a small turnover made of puff pastry, sometimes bread dough, stuffed with meat, fish, egg, potato or other ingredients, according to the customs of each region.
It can be found in traditional Spanish cuisine and in several Latin American countries.
De empanada is een kleine omzet gemaakt van bladerdeeg, soms brooddeeg, gevuld met vlees, vis, ei, aardappel of andere ingrediënten, volgens de gebruiken van elke regio.
Het is te vinden in de traditionele Spaanse keuken en in verschillende Latijns-Amerikaanse landen.
Die Empanada ist ein kleiner Teig aus Blätterteig, manchmal Brotteig, gefüllt mit Fleisch, Fisch, Ei, Kartoffeln oder anderen Zutaten, je nach den Bräuchen der jeweiligen Region.
Er ist in der traditionellen spanischen Küche und in mehreren lateinamerikanischen Ländern zu finden.